Hear Hear! - The Head and the Heart

Voor de liefhebbers van fraaie popfolkliedjes in de lijn van Mumford & Sons, Fleet Foxes, Midlake en Noah & The Whale is er nu The Head and the Heart. Debuutalbum The Head and the Heart ligt sinds vandaag in de Nederlandse winkels, een klein jaar nadat de band de plaat zelf al eens uitbracht. Maar Seatle-based-label Sub Pop vond dat deze band, geboren onder de rook van diezelfde stad, een nieuwe kans verdiende. Zo geschiedde en vanaf nu kan het zomaar hard gaan voor dit zestal, in deze tijd waar de moderne folkpop een groot publiek bereikt.

Pakkende pianomelodieën, gloedvolle vocale harmonieën en solide minimalistische drums; The Head and the Heart heeft het allemaal. En ook, niet onbelangrijk, een flinke hand vol prima liedjes. En, in nu al goede Mumford & Sons-traditie, voorzien van een opzwepende live-show met het handenklappercussie en voetstampbeats. Zo ontvingen we talloze positieve berichten over het optreden in Paradiso van begin april, toen de band het voorprogramma van The Low Anthem verzorgde. Nog geen zicht op nieuwe Nederlandse speeldata, we houden u op de hoogte. Althans, kunnen we er volgens jullie nog een bij hebben in dit genre? (Pitchfork in ieder geval niet.)

Download hier alvast twee liedjes voor de heb, of luister het hele album via de groene Spotify-knop onder het bericht.[[embed url='http://www.youtube.com/watch?v=_fcPfaMpSeE']]


[[embed url='http://www.youtube.com/watch?v=nvZtVoItXxQ']]


[[embed url='http://vimeo.com/10681690']]
 
  • Bas op ma. 18 april 2011, 15:43 uur


comments powered by Disqus