nieuws

De hulpeloze blues van Fleet Foxes: nieuw album uit op 2 mei (+ download)

Er moet nog een lange tijd aan geschaafd zijn, aan het nieuwe, tweede album van doorbraakband van 2008: Amerikaanse neofolkband Fleet Foxes. In september 2010 waren de opnames met producer Phil Ek al afgerond, zo weerklonk toen uit het Fleet Foxes-kamp, maar dan is daar dan eindelijk de aankondiging: Helplessness Blues luidt de mooie titel van het tweede, twaalf nieuwe liedjes tellende Fleet Foxes-album, dat in Europa uitkomt op 2 mei.

In dat weekend begint voor de band rond songschrijver Robin Pecknold ook meteen de tournee, die Fleet Foxes eind mei naar Europa brengt voor tot nog toe zes optredens. Een Nederlandse show is er nog niet; wel zal Fleet Foxes in elk geval op het Spaanse festival Primavera Sound te bewonderen zijn. Een stream plus download van het titelnummer vind je alvast na de sprong.

En wat voor titelnummer… Goed om te horen dat de basis van het Fleet Foxes-geluid niet is veranderd: warme folk met een galm en uiteraard die razendmooie samenzang onder leiding van Pecknold. Het verschil: op Helplessness Blues klinkt Fleet Foxes eigenlijk alles behalve hulploos, maar zelfverzekerder, wat steviger en juist levenslustiger dan ooit te voren. Dit roept acuut weer koude rillingen op en belooft derhalve wat. Wordt Fleet Foxes in 2011 dan definitief een Hele Grote Band?

Zie in deze download-widget ook het artwork van de plaat: wederom een kunstwerk, dit keer gemaakt door Chris Alderson, geïllustreerd door Toby Liebowitz.   Fleet Foxes – Helplessness Blues by subpop

  • Joris op ma. 31 januari 2011, 18:53 uur


comments powered by Disqus