luister

Ondergesneeuwd in 2010: Crocodiles (incl. download)

Het begon zo veelbelovend met Crocodiles. Een contract voor twee platen op het Fat Possum label, een Band to Watch nominatie van Stereogum en met "Summer of Hate" een mooi debuutalbum in de zak.

In 2010 verscheen hun zeer behoorlijke tweede plaat "Sleep Forever" is een album vol verfijnde shoegazepop, opgenomen door James Ford (Simian Mobile Disco). Qua invloeden worden Echo & The Bunnymen genoemd en Jesus & The Mary Chain. Niet de minsten en terecht genoemd maar Crocodiles is inderdaad wel een light-versie. Een heel goede!

Misschien is dat verfijnde wel het probleem: te braaf voor de liefhebber van bijvoorbeeld het vuige Black Rebel Motorcycle Club en te weinig springerig en poppy zoals bijvoorbeeld The Pains of being pure at Heart. Desalniettemin vind ik "Sleep Forever" een goede plaat die te weinig aandacht heeft gehad het afgelopen jaar.

Volgens hun concertagenda spelen ze 24 februari 2011 in de HMH. Dat zal dus in het voorprogramma van White Lies zijn? Crocodiles verdient meer dan dat!

Luister naar Neon Jesus.

Download de gratis EP "Fires Of Comparison" met daarop een stuk minder toegankelijke liedjes dan op "Sleep Forever".

  • op za. 25 december 2010, 10:30 uur


comments powered by Disqus