nieuws

Grapje? Beady Eye noemt debuut Different Gear, Still Speeding

De titel van deze nieuwe plaat moet wel een grapje zijn. Dat hoop je althans. Different Gear, Still Speeding. Meer iets voor een Spinal Tap-achtige rockband die het na een jaar of tien uit beeld te zijn geweest nog één keertje wil proberen. Maar misschien is dat voor Oasis minus Noel Gallagher ook wel een beetje zo. En zanger-broer Liam Gallagher hebben we zelden op goede zelfspot betrapt.

Anyhow: Different Gear, Still Speeding is dus de titel van het debuutalbum van Liam Gallagher's nieuwe rockband Beady Eye (Oasis zonder Noel dus), dat begin volgend jaar uitkomt. De albumhoes die u hier links ziet, is al net zo gevaarlijk jolig. De dertien nummers op de plaat werden afgelopen herfst opgenomen in Londen met ervaren producer Steve Lillywhite, die in het verleden met grootheden als U2, Talking Heads, The Pogues en The Smiths werkte.

Different Gear, Still Speeding (vrrroeoemm!!) komt uit op 28 februari via het eigen Beady Eye-label. Het concert dat de band op 21 maart geeft in Paradiso was uiteraard binnen de kortste keren uitverkocht.

Tracklisting:

Four Letter Word
Millionaire
The Roller
Beatles And Stones
Wind Up Dream
Bring The Light
For Anyone
Kill For A Dream
Standing On The Edge Of The Noise
Wigwam
Three Ring Circus
The Beat Goes On
The Morning Son

Bring The Light video
[[embed url="http://www.vimeo.com/16922897"]]

  • Joris op di. 7 december 2010, 10:47 uur


comments powered by Disqus